Bescherm je pasjes tegen skimmen

Het is tegenwoordig heel makkelijk om persoonlijke gegevens van een NFC-chip te lezen. Dit kan op afstand gedaan worden terwijl je portemonnee gewoon in je tas of broekzak zit. Dit word gedaan door Radio-frequency identification (identificatie met radiogolven). Deze technologie is in staat om informatie op te slaan die is opgeslagen op een RFID-tag of een NFC-chip. Deze chips zitten in je bankpassen en creditcards, dus hoe moet je dit voorkomen?

Hoe bescherm je tegen skimmen?

 Je moet je pasjes dus beschermen tegen die radiogolven. Dit kan je doen door je pasjes in een RFID blokkerende creditcardhouder of portemonnee te stoppen. Er is tegenwoordig een ruim assortiment creditcardhouders online of in de winkel te vinden. Als je dus een creditcardhouder aan gaat schaffen is het aan te raden om te kijken of de creditcardhouder beschermd tegen skimmen.

Hoe herken je een creditcardhouder die RFID-protectie heeft? Alle creditcardhouders die zijn gemaakt van aluminium en je hele pasjes daarin sluiten zullen je persoonlijke gegevens beschermen.

Er bestaan ook pasjes mapjes en portemonnees die veilig zijn. Zo is er van Samsonite een range portemonnees die een extra voering hebben. Deze voering is gemaakt van een materiaal die de radiogolven blokkeert. Dus als je geen aluminium creditcardhouder wilt, omdat je bijvoorbeeld graag veel cash bij je draagt, dan is een portemonnee met RFID-protectie een goede mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *