De geschikte haarborstel voor jouw haartype

Je haar: sommige dagen hou je er van en andere dagen zou je je haren het liefst uit je hoofd trekken. Los haar, een staart, een vlecht, een knot: soms wil het gewoon niet lukken. Voor deze klassieke bad hair days heb jij waarschijnlijk een flinke voorraad olietjes, serums en andere haarproducten die de schade moeten beperken. Maar heb je al wel eens nagedacht of je wel de goede borstel gebruikt? Een juiste borstel is namelijk essentieel voor je haar! Try it out…

Paddle brush

 • Vorm: Vierkant
 • Haartype: Lang haar
 • Geschikt voor: Glad, glanzend haar zonder klitten

 

Deze vierkante borstel zorgt ervoor dat jij die Hollywood-shine over je lokken krijgt. Heb jij snel klitten en pluizig haar? Dan is deze borstel absoluut geschikt voor jou. Door de veerkracht in de borstel bewegen de pinnetjes soepel door je haar en maken ze klitten gemakkelijk los. Ook maakt deze borstel je haar vaak wat steiler, dus als je krullen hebt die je wilt behouden kun je deze borstel beter laten liggen. Wil je juist stijl haar? Combineer deze borstel dan met je föhn!

Cussion brush

 • Vorm: Ovaal
 • Haartype: Alle haartypen
 • Geschikt voor: Glad haar zonder klitten

 

De ‘standaardborstel’ is de cussion brush en lijkt veel op de eerder genoemde paddle brush. Hoewel de paddle brush geschikt is voor alle haartypen, kiezen mensen met kort haar vaak voor de cussion brush, omdat de oppervlakte van deze borstel kleiner is. Wil je stijl haar? Dan kun je toch beter kiezen voor de paddle brush. De cussion brush heeft namelijk overal een ronde rand, waardoor je met de föhn niet hetzelfde effect bereikt als met de rechte paddle brush.

Je haar borstelen wanneer het nat is, is erg slecht voor je haar, omdat het hierdoor makkelijker afbreekt. Mocht je toch eigenwijs zijn, gebruik dan in ieder geval de cussion brush aangezien deze de minste schade aanricht bij nat haar.

 

Föhnborstel

 • Vorm: Cilinder
 • Haartype: Futloos haar van iedere lengte
 • Geschikt voor: Krullen en/of volume

 

Deze cilindervormige borstel met uitstekende pinnetjes of haartjes is geschikt voor mensen met futloos haar van alle lengtes. De kop zelf is in veel gevallen keramisch, zodat de warmte goed verspreid wordt. Door het gebruik hiervan krijg je meer volume in je haar en kun je zelfs bij stijl en futloos haar een mooie slag creëren. Ook zorg je er met de föhnborstel uiteraard voor dat je haar sneller droogt. Waar je normaal je haar eerst föhnt en het daarna in model brengt, kun je dit met de föhnborstel tegelijkertijd doen. Zo houd je in de ochtend tijd over en kun je rustig je MacBook met MacBook Pro 15 inch 2017 hoes tijdens het ontbijt op tafel zetten en nog even een aflevering van je favoriete serie afkijken!

 

Detangler brush

 • Vorm: Vaak ovaal, maar dit verschilt
 • Haartype: Dik haar
 • Geschikt voor: Glad haar zonder klitten

 

Alweer een borstel voor glad haar zonder klitten? Ja, maar deze is anders! De detangler brush staat er namelijk om bekend om je haar pijnloos klitvrij te maken. Hoewel de vorm verschillend is, zijn bijna alle detangler brushes gemaakt van kunststof materiaal. De pinnetjes zijn dun en erg flexibel, waardoor ze je haar relatief pijnloos kunnen ontklitten! Doordat ook de pinnetjes van kunststof zijn, is deze borstel minder geschikt als je snel last hebt van statisch haar.

Toupeerborstel

 • Vorm: Smal en langwerpig
 • Haartype: Lang haar
 • Geschikt voor: Volume

 

Toupeer jij je haar ook wel eens om meer volume te creëren? Grote kans dat je dit met je ‘standaardborstel’ doet en dat je een toupeerborstel nog niet in je assortiment hebt zitten. Tot nu! Past het niet binnen je budget? Dan maar even geen telefoon accessoires, make-up of kleding meer, want deze borstel gaat jou heel gelukkig maken. Toupeerborstels worden gemaakt van nylon haartjes of zwijnenhaar. Doordat er vaak maar 2 of 3 rijtjes haren zitten, kun je op hele specifieke plekken je haar touperen voor een fabulous look. Kom maar op met die selfie stick!

Comments are closed.