De Multifunctionele Stoffen Mondkapjes

Mondkapjes, tot vorige zomer konden we het ons niet voorstellen dat een mondkapje op sommige plekken verplicht zou worden. Met het toenemen van het aantal corona besmettingen, werd het toch een feit. De mondkapjes zijn inmiddels alleen nog maar verplicht in het openbaar vervoer, personenvervoer, op stations, vliegvelden en in het voortgezet onderwijs. Met deze verplichting, ontstond er ook een opkomst van stoffen mondkapjes. Zo warden ze massaal thuis gemaakt door particulieren, tot dat de ondernemers een gat in de markt ontdekten. De stoffen mondkapjes werden een fashion item en een marketing item. Zo heb je de basic stoffen mondkapjes maar ook de mondkapjes met print.

 

Overigens is het zo dat deze stoffen mondkapjes niet gelijk per definitie beschermen tegen het coronavirus. Zo is de manier waarop het kapje gedragen wordt, het materiaal en de lagen relevant bij de bescherming tegen het coronavirus.

 

Bescherming van een Stoffen Mondkapje

Bij het dragen van een mondkapje is het belangrijk dat zowel de neus als mond gedekt worden. De virus deeltjes verspreiden zicht tijdens het ademen en gaan mee in het vocht wat uit ons lichaam komt. Om ervoor te zorgen dat het stoffen mondkapje de ultieme bescherming biedt, is het ook belangrijk de het mondkapje goed aansluit op de huid en het gezicht. De stoffen mondkapjes komen in verschillende modellen en maten, waardoor het vrij eenvoudig is om een mondkapje te vinden die naar behoren aansluit. In sommige gevallen kan het handig zijn om de oortjes van het masker dubbel te slaan zodat het beter blijft zitten. Hier zijn verschillende technieken en mogelijkheden voor, waar online talloze filmpjes over te vinden zijn.

 

Dan is er ook nog het materiaal van de mondkapjes aangezien het gebruik van medische mondkapjes niet toegestaan is. Voor de beste bescherming, wordt aangeraden om een stof te kiezen waarbij de vezels dicht op elkaar geweven zijn. Het is ook aan te raden om stoffen mondkapjes te gebruiken die bestaan uit meerdere lagen. Zo wordt het lastiger voor bacteriën en virussen om door het mondkapje naar buiten te gaan. Door het design van sommige mondkapjes is dit zodanig lastig, dat er op de markt ook inleg filters aangeboden worden. Die kunnen ter extra bescherming toegevoegd worden in het stoffen mondkapje en creëren net een extra laag. Een makkelijke filter is het gevouwen stuk keukenpapier. Door de dikte bieden de meesten genoeg bescherming om in een stoffen mondkapje gebruikt te worden. Anders zin er nog verschillende opties te vinden, waarvan er zelfs wasbare opties zijn.

 

Het Stoffen Mondkapje als Mode Stuk

Alhoewel het mondkapje niet het meest populaire accessoires is, is het inmiddels wel een fashionitem geworden. Naast de gebruikelijke mondkapjes met print hebben de meeste merken gebruiken het om reclame te maken voor hun eigen merk maar ook als fashionstatement. Zo zijn de stoffen mondkapjes zo te vinden dat ze bij verschillende outfits passen waardoor het stoffen mondkapje niet alleen maar een verplichting is. Daarnaast bieden deze fashionable mondkapjes merken ook nog de mogelijkheid om hun standpunten naar voren te brengen. Zo de mondkapjes te verkrijgen met verschillende slogans, politieke kreten en oppeppende zinnen. Stoffen mondkapjes bieden eindeloos veel mogelijkheden en zijn nog eens herbruikbaar. De mondkapjes blijven voor de meesten van ons nog wennen, maar doordat de stoffen mondkapjes naar smaak te vinden zijn, wordt het toch weer iets dragelijker!

 

Comments are closed.