Minimaliseer je kledingkast: minder kleding kopen doe je zo!

Minimalisme in de kledingkast lijkt steeds meer aan populariteit te winnen. Fashionista’s zitten nu waarschijnlijk met hun oren te klapperen en staan in de aanval om hun kast te verdedigen. Ook mannen schijnen er een handje in te hebben. Op mannencenter lazen we ook verschillende verhalen over overvolle kasten en een voorjaarsschoonmaak door de kledingkast. We nemen immers niet graag afscheid van onze welverdiende spullen. Toch levert minimalisme in je kledingkast je een hoop voordelen op. Sta jij bijvoorbeeld uren voor de kast? En is “ik heb echt niks om aan te trekken,” een veelgehoorde uitspraak? Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan snel de volgende tips door en laat je verrassen door de vele voordelen van een minimale garderobe.

 

Wees kritisch

 

Natuurlijk zie je veel liever kleding in je kast verschijnen dan uit je kast, maar blijf wel realistisch! Die ene spijkerbroek die je al jaren niet gedragen hebt en waarschijnlijk niet eens meer past, is nou niet echt een toevoeging aan je garderobe. Bekijk wat je nog regelmatig draagt en wat er eigenlijk alleen nog bij hangt als kastvulling.

 

Vermijd impulsaankopen

 

Heel veel mensen kunnen echt genieten van een dagje shoppen. Toch maak je op zo’n dag niet altijd de beste keuzes. Dat jurkje in de uitverkoop? Voor dat geld doen we het gewoon! Eenmaal thuis aangekomen besef je dat het jurkje helemaal niet zo mooi staat. Hij verdwijnt stilletjes achter in je kast. Herkenbare situatie? Probeer impulsaankopen zoveel mogelijk te voorkomen. Op altijdvrouwen zagen we al eerder tips om deze aankopen te voorkomen. Probeer bij elke aankoop goed na te denken en neem een weloverwogen beslissing. Kies bij voorkeur voor duurzame kleding, zodat je er langer dan 1 seizoen plezier van hebt.

 

Daag jezelf uit

 

Blijf jezelf uitdagen om kritischer naar jezelf als consument te kijken. Verdiep je in verschillende manieren om duurzamer en minimalistischer te leven. Dit hoeft totaal geen afbreuk te doen aan je gevoel voor fashion. Sterker nog: je ontwikkelt een nieuw gevoel voor mode en het maken van combinaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *