Overhemden met mouwlengte-7

Overhemden heb je in vele verschillende maten, de maat van de mouwen wordt aangegeven met een cijfer zoals: mouwlengte-7. Ook zijn er verschillende boordmaten, zoals 41 of 43. Als je een overhemd wilt kopen wat echt goed en lekker zit, is het belangrijk dat deze verschillende maten overeen komen met de maten die bij je lichaam passen.

 

Boordmaten

De ene man heeft een smallere hals dan de andere man, dit heeft vaak niet veel te maken met de lengte van je postuur. Ben je gezet of niet, dat bepaalt in grote mate de omvang van je hals. Om die reden zijn er veel verschillende soorten overhemden, grote overhemden met een smalle boord, kleine overhemden met een brede boord en alles daar tussen in.

Weet je dat overhemden vroeger zelfs een afneembare boord hadden? Zo konden de mannen de boord die het beste paste op hun overhemd knopen. Maar dat was niet de reden van de uitvinding. Hannah Montague vond de afneembare boord in 1827 uit omdat ze al die overhemden wassen en strijken verschrikkelijk vond. Door de afneembare boord waste ze de boorden, en knoopte ze ze weer op het overhemd wat alleen even hoefde te luchten. Hopelijk waste ze de hele overhemden af en toe ook nog weleens…

 

Mouwmaten

Elke mouwlengte heeft een cijfer, zoals mouwlengte-5, -7 of -9. Een mouwlengte-7 betekent dat de mouw tussen de 72-79 centimeter is, maar je kunt het beste uitgaan van 72 centimeter. Een mouwlengte-5 is gemiddeld 64 centimeter en mouwlengte-9 is gemiddeld 92 centimeter. Als je wilt weten welke mouwlengte je nodig hebt, moet je vanaf de top van je schouder tot 1cm over je polsbotje meten. Het aantal centimeter wat je dan meet is het aantal centimeter wat je aan mouwlengte nodig hebt. Mouwlengte-7 is de meest voorkomende maat. Op Mouwlengte7.com vindt je vele overhemden met deze mouwlengte. Ook staat er een maattabel op de website, die je kunt gebruiken om er zeker van te zijn dat je een overhemd kiest met de juiste mouwlengte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *