Sportkleding als eyecatcher op een toernooi

Als je een sport toernooi gaat organiseren, komt hier veel bij kijken. Je zult misschien wel sponsors moeten zoeken, genoeg eten en drinken regelen, wedstrijden inplannen en nog veel meer. Als dit je eerste toernooi is wat je organiseert, zul je even goed moeten kijken wat er allemaal moet gebeuren. Hulp van andere toernooi organisators is in dit geval wel fijn. Als je als club deelneemt aan het toernooi, is het leuk om sportkleding te laten bedrukken. Hierdoor is de club herkenbaar en het versterkt ook nog eens het teamgevoel.

Schema’s maken

Een belangrijke activiteit tijdens het organiseren van een toernooi, is het opstellen van de wedstrijdschema’s. Er moet voor worden gezorgd dat de deelnemers of teams uit dezelfde categorie tegen elkaar moeten spelen en dat hier uiteindelijk een finale uit komt. Misschien zullen de wedstrijden moeten worden vastgesteld op basis van loting. Hier zijn speciale programma’s voor waarmee dit makkelijk gaat. Ook zijn er programma’s om alle deelnemers snel in te delen.

Sportkleding bedrukkenSportkleding

Sportkleding bedrukken kun je bijvoorbeeld laten doen bij Merchandisingconcepts. Bij Merchandising concepts wordt er gebruik gemaakt van digitransfer waarbij digitale print wordt gecombineerd met zeefdruk. Hierdoor is de print slijtvast en kleurecht. Ideaal dus voor het bedrukken van sportkleding. Elk logo wordt namelijk mooi afgedrukt. Als je dit kunt aanbieden aan je sponsor, heb je zeker kans dat hij of zij akkoord gaat.

Als je als team of als club dezelfde shirts draagt, zorgt dit voor een versterkt teamgevoel. Ook is het herkenbaar wie er bij jouw club hoort. Natuurlijk is bedrukte sportkleding niet alleen heel erg leuk, het kan ook goed worden gebruikt voor bijvoorbeeld sponsors. Bij sponsoring is het belangrijk dat beide partijen er iets aan hebben. Jij krijgt dus geld of goederen (zoals eten en drinken) gesponsord en in ruil daarvoor creëer je meer naamsbekendheid voor de sponsor. Het is altijd belangrijk om het voordeel voor beiden te zoeken. Op deze manier is er sprake van succesvolle sponsoring.

Eten en drinken

Een ander belangrijk onderdeel voor het toernooi is eten en drinken. Genoeg eten en drinken is belangrijk, en meestal wordt het als erg positief ervaren wanneer dit door de toernooileiding wordt geregeld. Je kunt bijvoorbeeld sponsors zoals supermarkten vragen om wat eten en drinken te sponsoren. In ruil hiervoor kun je bijvoorbeeld vlaggen of spandoeken van de sponsorende supermarkt plaatsen. Natuurlijk kun je ook de naam van de supermarkt op de sportkleding laten drukken. Sportkleding bedrukken wordt meestal als positief ervaren door sponsors. Je hoeft natuurlijk niet al het eten en drinken zelf te verzorgen. Zorg ervoor dat de bar open is, want hier kan behoorlijk wat omzet worden gedraaid tijdens een toernooi.

Prijzen

Een ander belangrijk onderdeel van een toernooi, zijn natuurlijk de prijzen. De winnaars moeten worden beloond met een mooie prijs en misschien wil je de andere deelnemers ook wel een leuke herinnering meegeven. Als het een toernooi voor kinderen is, vallen bekers en medailles meestal erg goed in de smaak. Je kunt de winnaars bijvoorbeeld een beker geven en de andere deelnemers een medaille. Zo bedank je hen allemaal voor hun deelname aan het toernooi. Bij volwassenen vallen bijvoorbeeld cadeaubonnen meestal goed in de smaak. Ook hierbij kun je weer gebruik maken van een sponsor. Als je een bedrijf vindt wat je wil sponsoren in cadeaubonnen, heeft de sponsor er ook voordeel van. De deelnemers van het toernooi komen namelijk bij hen in de winkel iets uitzoeken. Dit zorgt dus voor meer naamsbekendheid en grote kans dat er meer wordt uitgegeven dan alleen de cadeaubon. Een voorbeeld van een goede sponsor voor een tennistoernooi is bijvoorbeeld een winkel met tenniskleding. Zo weet je zeker dat het bij iedereen van pas komt.

Comments are closed.