Waarop letten bij het kopen van een zonnebril?

Door veel mensen wordt de zonnebril nog steeds als fashion item gezien. Natuurlijk is dat het ook, maar het is ook belangrijk dat hij een belangrijke functie kan vervullen: je ogen beschermen. Laten we eerlijk wezen: die modieuze zonnebril van 5 euro zal hier waarschijnlijk iets minder goed in zijn. Nu de temperaturen eindelijk weer in de lift zitten en de zon zich uitbundig laat zien, is het hoog tijd om een goede zonnebril aan te schaffen. Op mannenzaken.be las je al meer over de zonnebrillentrends van 2018, maar waar moet je nu echt op letten als je een zonnebril aanschaft?

Uv-bescherming

 

Uiteraard is het vooral belangrijk om te letten op de hoeveelheid ultraviolet licht de zonnebril blokkeert. Als je regelmatig in de zon zou kijken zonder zonnebril, kan dit vervelende gevolgen hebben voor het hoornvlies en bindweefsel. Goedkopere zonnebrillen beschikken vaak enkel over gekleurde glazen, dit volstaat echter niet. Zorg dat jouw zonnebril UV-400 belooft, dit houdt in dat het vrijwel alle uv-straling blokkeert.

 

Welke kleur glazen?

 

De kleur van de glazen maken in principe niet veel uit. Deze kun je dus vooral uitkiezen op je eigen fashiongevoel. Lees op mannenenzo meer over verschillende trendkleuren qua brilglazen en bekijk de zonnebrillentrends van dit seizoen.

 

Grootte van de bril

 

De grootte van de bril is wel degelijk belangrijk als het gaat om de ultieme bescherming. Je wilt immer dat lichtval niet kan doordringen aan de zijkanten, onder- of bovenkant. Hiervoor zorg je door de zonnebril van de wenkbrauwen tot de onderkant van de ogen te laten lopen.

 

Welke zonnebril voor in de auto?

 

In de auto is het ook nog eens zeer belangrijk om te letten op het zicht. Een zonnebril kan het zicht verminderen en de kleuren veranderen. Qua Europese normen is er vastgesteld dat een zonnebril in de filtercategorie van 0 tot 3 zit. Alles daarboven is te donker om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *