Wat zijn Harris schoenen?

Harris schoenen worden sinds 1913 met de hand gemaakt met een fijn oog voor detail. Als resultaat van dit delicate handwerk staat Harris alleen tussen de beste. Als fabrikant van militaire schoenen werd Harris bekend om hun duurzaamheid en sterkte. Dit in combinatie met stijl en originaliteit heeft Harris gemaakt tot de vooraanstaande schoenenfabrikant die het vandaag de dag is. Ze voorzien de consument van praktische, elegante schoenen. Harris gebruikt al meer dan 100 jaar hetzelfde handgemaakte proces om het unieke product te creëren door stijl en betaalbaarheid te combineren. De fabrikant legt vooral de nadruk op kwaliteit. Zelfs vandaag de dag houdt eigenaar Bruno Famiglietti toezicht op de handgemaakte schoenen en zorgt hij ervoor dat alleen de beste materialen worden gebruikt. De toewijding en het oog voor detail die Bruno achter Harris belichaamt, is van generatie op generatie doorgegeven. Harris schoenen zijn het resultaat van handgemaakte perfectie en een passie voor ambachtelijke schoenen. Harris-schoenen blijven een constante ondanks veranderingen in de stijl van ambachtelijke schoenen in de loop van de tijd. Handgemaakte schoenen worden gemaakt door ambachtslieden die zich elke dag inzetten om een ​​uitstekend product te creëren.

 

Handgemaakte schoenen

Harris-schoenen worden gemaakt met technieken die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Elk bovenwerk is met de hand beschilderd en gepolijst; de zolen zijn met de hand genaaid met voornamelijk de Rapid- en Blake-technieken. Hun bedrijf streeft ernaar unieke producten te creëren die de traditie van Italiaans vakmanschap behouden. Ze geloven dat elk handgemaakt product de geschiedenis vertegenwoordigt van de ambachtslieden die het hebben ontworpen en gemaakt.

 

Meester vakmanschap

Harris schoenen worden gemaakt door de beste schoenmakers en vanuit een passie voor een oud ambacht dat is geëvolueerd naar een vorm van kunst. Unieke schoenen zijn volledig met de hand gemaakt door meester-schoenmakers die zich met passie en zorg wijden aan het verbeteren van het eindproduct. Alle processen van het bedrijf worden volledig uitgevoerd met obsessieve aandacht voor elk detail, van de ontwerp- en planningsfase van de nieuwe modellen tot de keuze van natuurlijke materialen en het exclusieve gebruik van hoogwaardig leer dat is gelooid volgens de technieken die zijn overgeleverd door de Franse meesters. Bovendien wordt de speciale afwerking volledig met de hand uitgevoerd met bijzondere zorg op natuurlijke en fijne leersoorten, wat kleurnuances creëert door wassen en crèmes rechtstreeks op het bovenwerk aan te brengen om een ​​exclusief en uniek product te produceren.

 

Kwaliteitsmaterialen

De grondstoffen die worden gebruikt om Harris-producten te maken zijn van de hoogste kwaliteit. Alle Italiaans gelooide leersoorten zijn zorgvuldig gekozen zodat elk detail klopt. Ze zijn aangenaam om aan te raken en te zien en gaan lang mee. Gebruikte leersoorten zijn kalf, krokodil, python, struisvogel, paling en pijlstaartrog.

Comments are closed.